Hvilke klær skal man velge til en dåp? | Stayhard
Handlekurv

Hvilke klær skal man velge til en dåp?

Du er i den alderen hvor kompisene har begynt å yngle, og barneselskaper og dåp er snart like vanlig som helgenes hjemmefester og nattklubbkvelder. Men hvilke klær skal du egentlig ha til en dåp? Vi har svaret! Vi guider deg til riktig dåpsantrekk.

Tekst: Pål Johansson


Kleskoden til en dåp er vanligvis litt friere enn til for eksempel et bryllup, men det finnes fellesnevnere. På invitasjonen til den ambisiøse dåpen finner du sannsynligvis hvilken kleskode som gjelder. Hvis ikke er det jo bare å ringe vertskapet.

Den formelle dåpen
I en stor, mer formell dåp gjelder ofte kleskoden «Mørk dress». Dette betyr at du bør ikle deg en dress som er svart eller i en annen mørk nyanse, hvit eller diskret farget skjorte, svarte sko og valgfritt slips eller sløyfe. Kan krydres med vest og et stilig lommetørkle om du er i det humøret.

Den ikke fullt så formelle dåpen
I en litt mindre formell dåp brukes ofte «Jakke/Dress», noe som er friere, men ikke helt ukomplisert. Hvis du vet at dåpen ikke er spesielt formell, funker det med en blazer eller dressjakke i valgfri farge, bukse i en avvikende farge, og skjorte eller genser. Føles tilstelningen hakket mer formell, er det lurest å kjøre i dressporet. Mønstret eller ensfarget dress, skjorte og slips, gjerne i lyse nyanser om det er en vår- eller sommerdåp. Er du likevel helt lost, funker det alltid å kjøre på med mørk dress. Men bytt da ut den hvite skjorten med en mer fargerik variant. Og dropp alltid det hvite og svarte slipset eller sløyfen i dåpen.

Den helt uformelle dåpen
Har vertskapet totalt utelatt kleskode, ønsker de sannsynligvis at du kommer som du er. Sørg likevel for at du er hel og ren, og sats heller på en stilig skjorte og en fin bukse enn de slitte hverdagsklærne.