Stayhard - Utility Fashion
Handlekurv

Utility Fashion

– hva er det og hvordan nailer jeg looken best?


Utility er et begrep som brukes oftere og oftere innen dagens mote. Som ordet antyder handler det om funksjon, men ikke foran form, om vi kan bestemme.

Velger du riktige utilityprodukter blir ikke bare outfiten mer praktisk, det gjør deg også trendy og stilsikker. Taktisk funksjonsmote har nemlig blitt et tilbakevendende tilskudd både på gatene og hos de store motehusene.

Utilitytrenden har vært med oss en stund, men har i det siste gradvis flyttet seg fra militært og workear til mer og mer teknisk funksjon. Men vi ser fortsatt mange militærklassikere som bomberjakker og kamuflasjeplagg – samt at workwear-overshirten aldri har vært mer aktuell. Noe som derimot er mindre klassisk, er at det er fluefiskevester og turbukser som setter stilen på catwalken.

Nedenfor lister vi opp plaggene som gjør at du enkelt setter stilen.


Hvordan bruker jeg cargobuksa? Når det gjelder bukser kan det knapt bli for mange lommer. Sidelommer, lårlommer, ankellommer – alt funker. Tenk over hvilken silhuett som passer deg best, og sats på jord- og ørkenfarger som kaki, greige, ecru og beige.

Du som vil gjør det beste ut av looken velger kamuflasje istedenfor ensfarget. Svart funker alltid for deg som vil være litt mer diskre. Legg til en vest og et par grove sneakers, så er antrekket komplett.


Hvordan velger jeg utilityjakker og vester? Det er ganske lett å velge riktig jakke til utility-antrekket. Tenk bomberjakker, cargojakker, windbreakers og overshirts. Alle ytterplagg som med fordel kan brukes lag-på-lag for å skape ulike stiler og uttrykk. Velg jakke i jordfarger for å naile den rette eventyrlooken.

Forskjellige vester er en annen selvfølge i utilityverdenen, og et praktisk plagg i overgangen mellom årstidene. De fleste casualvester funker, men prikken over i-en er likevel en utilityvest i nylon. En vest brukes enkelt over en T-shirt når været tillater det, eller som ytterste lag over hoodien eller jakken når det er nødvendig.

Accessoirer til utility En sterk detalj i trenden er ulike typer av nylon- og stoffvesker du bærer på kroppen. Midjevesker, skuldervesker og kameravesker er sikre valg.

I tillegg til vesker funker forskjellige militærinspirerte belter og klokker.


Matchende sko til utility Her anbefales det sterkt en teknisk løpesko med grov såle, utformet for å ta deg gjennom de fleste terreng. Her en nøkkelordene grove såler, slitesterke og tekniske materialer.

For de mest moteriktige matches kamuflasjebuksa og nylonvesten med et par tekniske og fotformede sandaler. Husk: Behold sokkene på!

Handle Utility stilen her