Stayhard | Hvordan trimmer man barten?
Handlekurv
Fire steg til en velstelt leppefrisyre

Hvordan trimmer man barten?

Lider du av valrossyndromet eller börjar mustaschen inkräkta på en allt för stor del av ditt ansikte? En välansad och rätt trimmad överläppsbehåring kan vara skillnaden mellan grottmänniska och stilikon. Här är tipsen på hur du får kontroll över din musche.

Tekst: Pål Johansson


Alle barter har sin egen unike stil og måte å vokse på. Uansett hvilken bartetype du har og hvilken overleppefrisyre du har tenkt deg, kommer du til å måtte trimme den. Såvel en tynn tangorabatt som en frodig Tom Selleck-bart krever pleie for å ha det bra og se tipp topp ut. Hva gjør du da for å oppnå barteperfeksjon og trimme den fullkommen? Fire enkle steg er alt som trengs.

1. Clean it
Vask og tørk barten nøye. Når du har forsikret deg om at håret er tørt, kjemmer du gjennom den med en barte- eller vanlig kam. Den som setter ekstra pris på ansiktshåret sitt investerer litt ekstra i spesielle skjeggrengjøringsprodukter.

2. Shape it
Utstyr deg med en liten skjegg- eller frisørsaks og eventuelt en smidig trimmer. Formen på barten fikser du ved å fjerne hår som stikker ut eller ser merkelige ut. Start fra midten og jobb deg utover. Trim deretter kanten på siden og undersiden slik at den ser velformet og stelt ut.

3. Cut it
Det siste steget er å trimme til ønsket lengde. Dra kammen gjennom barten og trim bort håret som er på utsiden av kammen i ønsket lengde. Husk å holde både hode og kam rett for å unngå pinlig feiltrimming.

4. Style it
Alle barter har godt av litt omsorg. Masser inn en bra skjeggolje for næring og fresh duft. Avslutt med litt bartevoks for å fikse the final touch og fiks til endene.