Stayhard - Trend Athleisure
Handlekurv
GUIDE

Athleisure – slik setter du stilenHva er athleisure-stilen?
Husker dere for noen år tilbake da visse uforskammet spreke personer fikk det for seg at å løpe maraton før jobb var en god ide? Så kom de inn på kontoret, duftende av «DubbelDusch», våte i håret, og ikledd halvparten treningsklær og halvparten vanlige klær. Denne blandingen av treningsplagg og stilige hverdagsoutfits ble starten og grunnlaget for stilfenomenet Athleisure, som ganske raskt ble en egen stilkategori.

I dag spiller det altså ingen spesiell rolle om du trener eller ikke. Nå er den atletiske delen av stilen mer akademisk enn praktisk. Så hvis du vil kle deg pent, komfortabelt og funksjonelt, da er dette noe for deg. Dagens Athleisure-stil består av like deler form og funksjon. På den ene siden er det fokus på tekniske løsninger, vanntette glidelåser, laserskårne sømmer og innovative materialer, og på den andre fullt fokus på stil og silhuetter som funker til hverdags. Tenk minimalistisk hightech.

Under følger noe enkle tips til hvordan du bygger din Athleisure-garderobe.

Hvordan får jeg til athleisure-stilen?

Sweatshirts og Hoodies Når det gjelder crewnecks og hoodies anbefaler vi å se forbi de klassiske jerseyvariantene (selv om de i grunnen passer stilen), og istendenfor satse på en lettvektig overdel. Gjerne med meshdetaljer, materialer som puster og er vannavstøtende, ofte framstilt for nettopp hobbyutøvere. Du vet, alt for å hjelpe deg med å ta ny pers i å vente på bussen. For å sette stilen bør du her satse på en litt smal silhuett for at de temperaturregulerende, ergonomisk utformede hightech-overdelene skal komme til sin rett. Det gjelder også for det perfekte lag-på-lagplagget. Ekstra stilig under en klassisk frakk eller jakke.Velsittende joggebukser Viktigst for å ikke kjøre seg fast i kosebuksemyra er å velge smale, eller til og med tettsittende, joggebukser. For deg som ikke digger at det blir for stramt, anbefaler vi en tapered variant istedenfor. Da er buksa litt løsere øverst men smalner drastisk av mot benkantene, og gir dermed en velsittende, men avslappet look. Det som er viktig når du matcher joggebuksa er å gå for litt mer formelt i øvrige plagg. En stilig T-shirt under en overshirt gjør for eksempel susen.

Løpesko Tanken her er å velge sko som du, i alle fall teoretisk sett, kan løpe maraton i. Lette tech- og meshmaterialer gir automatisk en sporty look. Tenk heller futuristisk runner enn retrorunner.