Stayhard | Kan man bruke sneakers til dress?
Handlekurv
Bryt den gamle mosegrodde kleskoden

Kan man bruke sneakers til dress?

Hvordan er det egentlig med skoreglene til dress, og kan man bytte ut de klassiske penskoene med sneakers uten å bli hånet og ledd av? Vi forklarer begrepene og guider deg til den perfekte dress-komboen.

Tekst: Pål Johansson


Den gamle skolens stileksperter er overraskende strenge når det kommer til hva man får og ikke får ha på seg til ulike outfits. Denne gjengen oppmuntrer ikke til at man bruker noe annet enn pensko til f.eks. dressen. Vi sier likevel ”f**k that” til denne gamle utdaterte kleskoden.

Funker til alt...
Det har skjedd en hel del siden sneakers kun var beregnet for gymtimene, de sporty streetkidsa eller hiphoperne. Da var det utenkelig å bruke sneakers til noe annet enn treningsbuksen, eller til nød og neppe til jeans. I dag elsker vi disse herlige sportsskoene, og bruker de til alle anledninger og til nesten alle outfits. Det som likevel fortsatt splitter folk i to leire, er om man kan og får bruke sneakers til dress.

...også dress!
Ved å bruke sneakers til dressen skaper du en avslappet, men likevel stilig look. Velger du et par stilige, nøytrale og mer formelle sneakers, funker de perfekt til en uformell bomullsdress. Kombinert med en ledig linskjorte eller en fresh T-shirt blir dette en uslåelig sommerkombo som funker ved de fleste anledninger. Er du allerede en sneakersnerd innser du betydningen av å holde dem spotless, rene og velpleide. Dette er selvfølgelig ekstra viktig dersom du har tenkt å bruke dem sammen med en dress. Dreier det seg derimot om en mer formell tilstelning som et bryllup, begravelse eller en viktig firmafest, der mørk dress er kleskoden, gjør du klokest i å fortsatt velge et par klassiske, pene skinnsko.