Stayhard - Polo Ralph Lauren SS20
Handlekurv
Ralph Lauren og hans Polo

Historien om en av verdens mest kjente moteskapere.

Ralph Lauren, født Ralph Reuben Lifschitz, kom til verden i 1939 i Bronx, New York som sønn av nylig emigrerte foreldre fra Hviterussland. Ved 16-årsalderen tok Ralph og broren etternavnet Lauren etter år med hån og mobbing for det opprinnelige navnet.

Tekst: Marcus Brodendal


Etter forretningsstudier og en svipptur innom militæret, ble Ralph ansatt på Brooks Brothers i New York, og bega seg for første gang inn i moteverdenen. Etter år i butikker havnet han hos en slipsprodusent, hvor han lyktes å overtale eieren til å la Ralph starte sin egen linje. Tiden i noen av byens fremste butikker hadde gjort ham trendbevisst, og Ralph så ut til å se et hull i markedsutvalget. Han leide et lite kontor i Empire State Building, og begynte for alvor å bruke tid på egne produkter.

I 1968 ble Polo Fashions registrert, og stripete og brede slips ble merkets signatur og store suksess. Et par år senere hadde firmaet vokst til å tilby alle typer av produktgrupper i fullstendige sesongkolleksjoner. I 1971 ble den ikoniske logoen med polospilleren lansert, og med den i dag klassiske pikétrøyen i 24 farger, hadde Ralph skapt seg et nytt suksesseventyr.

I årene 1970–1990 fortsatte firmaet å ekspandere. Det nye firmanavnet ble Ralph Lauren, og Polo ble ett av flere varemerker i konsernet. De begynte å fokusere på livsstil, istedenfor bare trendy klær. Områder som møbler og interiør, smykker og parfymer, maling og tapeter, og til og med restauranter, ble lagt under moteimperiets varemerke.

Gjennom årene har Ralph Lauren hatt over 20 ulike undervaremerker. Noe som de siste årene har blitt slanket vekk. I dag fokuserer bedriften på tre hovedvaremerker innen herremote:

Purple Label – premium av første klasse
Polo Ralph Lauren – det brede, klassiske og ikoniske sortimentet, med Polo Sport som undervaremerke, tilbyr eksklusive, motedrevne kolleksjonsslipp.
Double RL – vintage workwear og militarywear

Kjøp eksklusive produkter fra Polo Ralph Lauren hos oss i dag.

se ALt fra Polo Ralph Lauren