Kan man matche brune sko med svart bukse? | Stayhard
Handlekurv

Kan man matche brune sko med svart bukse?

Det etterlengtede svaret på det klassiske stilspørsmålet.

Tekst: Pål Johansson


Et big no-no eller et rungende hell yeah? I årevis har man dratt seg i håret i fortvilelse over spørsmålet om man kan matche brune sko med svarte bukser eller ikke. Her får dere svaret på den gamle stilregelen en gang for alle.

Mosegrodde stilregler
Det enkle og lite gjennomtenkte svaret på om man kan matche brune sko med svarte bukser er nei, spesielt om det gjelder en svart dress. Stilguruer av den gamle skolen ville aldri tillatt fargekombinasjonen brun-svart, da den i deres øyne nærmest framkaller brekninger. Men ser vi bort fra gamle fossiler et øyeblikk, er sannheten at du med litt fingerspissfølelse kan ta den helt ut og bryte med de fleste mosegrodde stilregler.

Match til perfeksjon
Et par mørkebrune sko funker nemlig perfekt til en svart jeans, spesielt om du kompletterer looken med et mørkebrunt belte. Å alltid matche beltet med skoene er en urgammel regel som er smart å ha i mente. Det kommer til å gjøre en enorm forskjell for sluttresultatet, og i tillegg bidra til at outfiten din ser både godt planlagt og gjennomtenkt ut. Tar du i tillegg på deg en stilig klokke med rem i samme brune tone, kan du sanke inn stilpoeng til høyeste nivå.

Unngå!
Hvis du derimot gjør deg klar for århundrets bryllupsparty hvor kleskoden er mørk dress, bør du unngå brune sko. Her er stilreglene fortsatt tungt forankret, og du gjør tryggest i å følge dem – om ikke målet er å bli festens helsprø, brunsorte får.