Stayhard.no
Handlekurv
5 tips til hvordan du blir kongen ved grillen

Slik blir du en ordentlig grillmester

Nå får det være nok av forkullede pølser, seige kjøttbiter og tragiske grønnsaksspyd. Det er på tide å ikle seg grillvottene og entre kampen. Her er tipsene som gjør deg til en mester ved grillen.

Tekst: Pål Johansson


Hold oversikt!
Orden i sysakene, rent og pent. Å grille på en rengjort rist, ha det ryddig rundt grillen og superkoll på det du skal grille gjør det ikke bare enklere, morsommere og bedre – som en ren bonus kommer du også til å se ekstremt proff ut.

Ha tålmodighet
Du har sikkert hørt det før, men det tåler en gjentagelse: Vent til kullet har fått grå farge før du lesser på maten. Vanligvis er glørne på sitt beste når Ola Dunk akkurat har stappet i seg den siste biten av flintsteken. Bruk skikkelig kull, og la en el- eller grillstarter – alternativt tennvæske basert på etanol – fikse de perfekte glørne.

Where the magic happens!
Det er ikke noe poeng å prøve å bli en grillmester med en engangsgrill. Invester istedenfor i en skikkelig variant med stor grilloverflate og sidebord i metall. Tenk på at du også kan leke med forskjellig typer røykspon for å skape nye smaksensasjoner.

The heat is on
En sann grillmester har koll på temperaturer og grilltider, og vet i hvilken rekkefølge ingrediensene skal ta plass på risten. Øvelse gjør mester, så eksperimenter i vei, og testgrill kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt som du vanligvis ikke legger på grillen.

Redskapssjekk
Dropp alle redskaper i plast, og legg heller pengene i en stor matpinsett i metall og en stekespade. En stålbørste for rengjøring og en grillstekepanne med hull i, perfekt for nypoteter og sjampinjonger, er andre smarte innkjøp. Har du dessuten en rull aluminiumfolie, en grillvott og en flaske vann for hånden, har du i alle fall utrustningen verdig en griller i det absolutte toppskiktet.