Stayhard | Slik får du flere likes på Instagram
Handlekurv
Lær deg å øke like-skalaen

Slik får du flere likes på Instagram

Uansett om det gjelder en selfie i en utstudert Blue Steel-pose, en sjukt vanskelig laget middag eller en supernusselig katt, så jakter vi på likes. Bekreftelse på Instagram er en sikker metode for å booste egoet. Her er guiden til hvordan du fyller feeden med likes.

Tekst: Pål Johansson


1. Følg andre
For at du skal kunne begynne å innkassere likes kreves det følgere, og for å få følgere kreves det at folk vet at du eksisterer. Et lurt første skritt er da å saumfare Instagram i jakten på kule kontoer å følge. En privat konto er skikkelig fy-fy om du er ute etter flere følgere og likes.

2. Lik og kommenter i vei
Likes er noe man fortjener og ikke noe som kommer av seg selv. Jo flere bilder du liker og kommenterer, desto flere likes og kommentarer får du tilbake.

3. Bildevalget
Ikke engang mora di (eller jo, kanskje bare hun) liker uskarpe bilder med stygge filtre. Bruk derfor litt tid på valg og redigering av bildene dine. Hvorfor ikke skape et bildetema som du holder deg til?

4. Selfies og humor
Uansett hvor kjedelig det er med selfies, så er det en melkeku når det kommer til likes. Det samme gjelder dog ikke for solnedganger, bilder ut gjennom flyvinduet og det obligatoriske føtter-og-strand-bildet fra ferien. Ikke glem at mange av de som bruker Instagram vil bli moret på et eller annet vis – så krydre innleggene dine med en god porsjon humor. Selv et kjedelig bilde kan skyte fart med en kul bildetekst.

6. Vær aktiv
For å underholde og fylle på tilhengerskaren gjelder det å ha en Instagram-konto som oppdateres kontinuerlig. Folk er kresne, og ingen vil følge noen som laster opp et bilde i halvåret.

5. Hashtag med omsorg
Taggene brukes for å ytterligere beskrive bildet, eller koble det til andre bilder med samme tagger. Sjekk populære tagger for forskjellige sorter bilder. Unngå meningsløse tagger i klasse med små avhandlinger, om ikke meningen er å underholde og de er skrevet med glimt i øyet.