Stayhard | Slik kler du deg til maifestene
Handlekurv
Feire med stil

Slik kler du deg til maifestene

Maifestene nærmer seg med stormskritt – enten det er konfirmasjon, 17. mai, dåpsdag eller eksamensfeiring. Du er klar som et egg – nå gjenstår bare klærne. Vi har den ultimate guiden til hvordan du kan kle deg.

Tekst: Pål Johansson


Vi kan jo begynne med å poengtere at det absolutt ikke finnes noen must når det gjelder kleskoder til maifestene – med mindre et eventuelt vertskap eller anledning krever noe annet. MEN er det en ekstremt stor dag i ditt liv, syns vi at klærne skal velges deretter. Nettopp derfor syns vi at du skal kjøre på:

Dress – Basisen
For mange kan dette være den første dressen de eier. Sørg da for å bruke litt ekstra tid på å finne en du liker og som sitter pent. Velg heller en billigere med god passform enn en dyr variant som ikke sitter bra. Mørk blå er ofte et tradisjonelt valg, men det er ingenting som forbyr svart, grått eller mønstret. Om du trives best i enkelt- eller dobbeltknappet, bestemmer du selv. Det kan være smart å investere i en dress der jakke og bukse funker hver for seg, siden du da forlenger livslengden.

Skjorte – Krydderet
Her er det tradisjonelle valget en fin, hvit dress- eller linskjorte, avhengig av type dress. Dropper du dette, funker det selvfølgelig med en annen farge – men sørg da for at skjorten er i en lysere nyanse enn dressen.

Accessoirer & sko – Garneringen
Pensko og belte i brunt (eller svart) gjør seg kanonbra til en blå dress. Når det gjelder slips eller sløyfe og lommetørkle, kan du leke litt mer med farger. De trenger ikke være i samme mønster, men det er fint om de går i samme nyanse.

På toppen – Prikken over i-en
Den åpenbare kronen på verket. Style hårmanken etter alle kunstens regler, eller sats på et basic hodeplagg som en enkel sixpence – uten bling og ekstrafunksjoner. Pengene du får til overs kan du heller legge i en ordentlig sjampis.