Stayhard - Bas Guide
Handlekurv

Din guide til den ultimate basisgarderoben.


Hva definerer egentlig et basisplagg? Må det være ensfarget? Er det kjedelig bare fordi det er basisplagg? Selvfølgelig ikke!

Vi vil hjelpe deg med å gjøre det beste ut av garderoben slik at den blir så anvendelig som mulig. Det skal være gøy og inspirerende å velge antrekk hver morgen.

Nøkkelen til en inspirerende og anvendelig garderobe ligger ikke i å bruke penger på ekstreme blikkfang, men i å bygge et trygt fundament av flatterende og komfortable basisplagg som hjelper og styrker de eventuelle blikkfangene. Dermed kommer de tydeligere fram, samtidig som du føler deg komfortabel.


Så om det ikke bare er hvite T-shirts og underbukser, hva er det da? Basisplagg er egentlig alle favorittplaggene dine – de du bruker mest. For noen er det blå jeans, for andre er det en pologenser. Det er også en og annen T-shirt for mange av oss. Det viktigste er å identifisere hva nettopp du trives aller best med.

Vi er her for å hjelpe deg med å gjøre smarte valg for å finne nye favorittplagg, og kanskje også noen gamle.

[Man vil at basisplagg skal ha så mange bruksområder som mulig. Tenk derfor gjennom valg av farge, materiale, silhuett/passform og pris når du bygger basisgarderoben. Disse preferansene er ofte forskjellige fra person til person, så tenk gjerne over hva du selv foretrekker.]


Hoodies og crewnecks Uansett om du kategoriserer stilen din som f.eks. sporty, street-inspirert, preppy eller casual, har hoodies (hettejakker og -gensere) og crewnecks (gensere med rund hals) blitt hverdagsvalget for mange. Og det er god grunn til det. Det er komfortable og praktiske plagg som funker til de fleste antrekk.

Her bør man for eksempel vurdere stoffets kvalitet. Hvis du lett blir varm, foretrekker du kanskje en genser som ikke har fleece på baksiden – en glatt, såkalt french-terry-kvalitet. Er du derimot en frossenpinn, kommer du til å elske en genser med fleece.

Fargevalget er høyst individuelt avhengig av hva man liker å ha på seg. Vurder gjerne om fargen passer til resten av garderoben, og spør deg selv om du kan bli lei av fargen for å gjøre et tryggere valg.

Med hette/uten hette? Valget er ditt. Her er ingenting feil.

Hvordan vil du at genseren skal sitte? Foretrekker du en noe løs, mer trendy passform, eller vil du at modellen skal være mer tettsittende? Vi jobber kontinuerlig med å sørge for at vi har et så attraktivt utvalg som mulig. Vi er overbevist om at du kan finne din nye favoritt her.

Eksempler på dette kan sees nedenfor.

Pologenseren har blitt manges favoritt de siste årene.Delvis fordi den er praktisk i vårt klima, men også fordi den på en komfortabel måte gir antrekket en pen og stilig look.

Noe å tenke på: ull eller bomull? Den tradisjonelle elsker ullvariantene som er det mest klassiske alternativet. Materialet er varmt, lett og puster fritt. Sannheten er likevel at det er mange av oss som, akkurat som Lotta fra Bråkmakergata, synes at det «klør og stikker». Da er bomull løsningen. Bomull er dessuten litt enklere å vaske.

Det du bør tenke på er hvordan du liker å bruke poloen. Foretrekker du å bruke den under et annet plagg slik at bare kragen vises, er det viktig å finne en med smal passform. Liker du derimot plagget som det er, uten noe over, er en rett passform å foretrekke. Hos oss finner du de fleste varianter.

Eksempler på dette kan sees nedenfor..


Bomullschinos er et pent og takknemlig hverdagsplagg. Buksen defineres av sin glatte bomullskvalitet og diskrete, stilrene detaljer.

Det som er interessant med chinos er at passform og silhuett kan variere betraktelig. Det finnes alt fra superstramme til kjempevide varianter – og alt i mellom. For å få en så anvendelig bukse som mulig bør du kanskje ikke gå for ekstremt i noen av retningene for basisutgaven.

Det finnes som regel uendelige fargevalg, og plagget er like stilig lyst som mørkt. Her kan man velge etter humør og sesong. Hos oss finner du alle mulige farger og alternativer.

Eksempler på dette kan sees nedenfor.

Se alle basisplagg