Hvilken krage trender i år?

Kragen er en av vårens absolutt største trender innen herremote, og vi ser den på ulike typer plagg i sesongaktuelle tolkninger og variasjoner, men også i sine ordentlige originalutgaver denne sesongen. Piketrøyen sammen med den såk. resortskjorten (camp collar shirt) er to must i garderoben i vår og sommer. Å legge disse plaggene til dine øvrige hverdagsplagg skaper både en vårfresh stil og en sommerlook, noe som er ”spot on” det som gjelder nå.

2119_kragar_03

En ordentlig klassiker og et skikkelig IT-plagg («IT» som i «DET» og ikke noe annet!) i vår er den tradisjonelle pikétrøyen i originalutgave. Men sjelden har man samtidig sett så mange tolkninger og varianter av dette plagget. Man ser bl.a. den åpne kragen uten knapper, inspirert av 30-tallets eleganse, men man ser også materialblandinger fra den fineste silke til svalende lin – samt ikke minst mengder av variasjoner i det trendende materialet frotté.

Den såk. resortskjorten har i det siste utviklet seg til et moteriktig og selvsagt plagg i vår- og sommergarderoben. Det er en skjorte i rett, ledig passform med en krage som er videre og mer åpen enn en tradisjonell skjortekrage. En perfekt skjorte med løs og sval følelse er perfekt for sesongen. Den er like riktig til jeans, chinos eller shorts, og kan både brukes til formelle tilstelninger og til badeshortsen på stranden. Ensfarget eller mønstret, i svalende lin eller smidig tencel – det er opp til deg!

Fargeskalaen til disse IT-plaggene, både resortskjorten eller pikéen, domineres av jordaktige nyanser og nøytrale farger som passer like fint til en avslappet stil som til en mer velkledd, oppdresset look. Stylingmulighetene er mange ut fra hvor «relaxed» eller velkledd du vil være. For en oppdresset look er en høy bukse sammen med loafers «spot on». Vil du heller blande dette moteriktige plagget i en mer hverdagslig look, tipser vi om å kombinere den med en overshirt og en deilig bukse med avslappet passform. Til sommerens varme dager kjører du et par sandaler i Birkenstock-stil, og for en mer «på byen»-look stemmer vi for lyse sneakers eller tøysko med skjulte sokker.

Sommarens snyggaste skjortor

 • Studio Total - Kortermet skjorte Linen Camp Shirt

  Studio Total Kortermet skjorte Linen Camp Shirt

  699 NOK

  + 2 farger

 • Studio Total - Kortermet skjorte Linen Camp Shirt

  Studio Total Kortermet skjorte Linen Camp Shirt

  699 NOK

  + 2 farger

 • Oas - Terry shirts

  Oas Terry shirts

  899 NOK

  + 5 farger

 • HUF - Kortermet skjorte Chun-Li S/S Resort Shirt

  HUF Kortermet skjorte Chun-Li S/S Resort Shirt

  659 NOK 1 199 NOK −45%